Ik heb lenzen!

25 Okt

Hi lieve lezeressen,

Steeds was ik maar niet langs de opticien geweest, terwijl ik de laatste tijd steeds vaker merkte hoe slecht ik veraf eigenlijk kon zien. Wanneer ik achterin of bijna in achterin het klaslokaal zat moest ik vrij vaak aan degene naast mij vragen wat de docent op het bord had geschreven. Ik moest me enorm inspannen om te kunnen zien wat er op het bord of de monitor stond, of soms kon ik het zelfs helemaal niet lezen, terwijl de persoon naast mij het dan met gemak kon lezen. Verschillende mensen wezen mij er al op dat dat niet normaal was en daar was ik zelf inmiddels ook wel achter.

Eigenlijk vergat ik steeds maar om langs de opticien te gaan of maakte ik er simpelweg geen tijd voor. En dat terwijl ze zo je ogen hebben gemeten. Stom. Nou goed, dinsdag besloot ik dan uiteindelijk eens binnen te stappen bij een opticien bij ons in het dorp om mijn ogen te laten meten. Ik kon gelijk geholpen worden. Inderdaad bleek dat ik een bril of lenzen nodig had. Ik bleek bij mijn rechter oog een sterkte van  -0,75 nodig te hebben en bij de linker -1,25. Van te voren wist ik sowieso al dat een bril niets zou worden. Ondanks dat ik het alleen nodig zou hebben voor veraf. De meneer die mij hielp vertelde dat als je een bril neemt, je hem waarschijnlijk al snel de hele dag ophoud. Nou, bij mij geen sprake van. Ik zou hem dus helemaal níet opzetten. Ik weet gewoon van mezelf dat ik geen brillenhoofd heb en de meneer zei inderdaad dat het dan goed kon gebeuren dat ik de bril helemaal niet zou dragen. Dat zou zonde zijn natuurlijk, dus de beslissing was snel gemaakt. Ik ging voor lenzen.

Vrijdag mocht ik weer langskomen, er zou dan een proefsetje lenzen voor mij klaarliggen. Ik kreeg dinsdag een briefje met daarop een site met een link van instructievideo’s voor het in- en uitdoen van lenzen mee om te ‘oefenen’. Vrijdag zou ik dan bij de opticien kijken of het in- en uitdoen van de lenzen inderdaad lukte. Om eerlijk te zijn vond ik het best spannend. Wat nou als ik die dingen niet in kreeg? Hoe lang duurt zoiets gemiddeld? Ik kan je vertellen, het viel echt reuze mee. Vooral het indoen ging super goed. Gelijk de eerste keer kreeg ik de lenzen goed in. De meneer was daar blijkbaar ook nogal verrast over. Aan zijn reactie te zien gebeurt dat niet vaak, haha! Hij was nogal verbaasd en vertelde me dat sommigen na drie kwartier de lenzen nog niet in krijgen. Hij zei zelfs dat er onlangs iemand was die drie afspraken had gemaakt voor het oefenen van lenzen in- en uitdoen, en toen lukte het nog steeds niet. Wow!! (Ik blij dat hij dat pas achteraf vertelde trouwens, anders was ik sowieso zenuwachtig geworden haha!) Het uitdoen vond ik iets moeilijker dan verwacht, dat ging gisterenavond nogal moeizaam,  maar uiteindelijk lukte dit ook gewoon. Dat is vast een kwestie van oefenen, tot het een gewoonte wordt. Al met al viel het dus hartstikke mee en ik ben nu al –  of nu nog? wie zal het zeggen… – blij met mijn lenzen.

lenzenlenzen (2)

Deze week moet ik het dragen van de lenzen nog opbouwen. De eerste dag moet ik ze vier uur in, de tweede dag acht, de derde dag twaalf en de vierde dag moet ik ze zestien uur inhouden. Daarna mag ik ze hele dagen indoen (behalve ’s nachts natuurlijk). Volgende week zaterdag heb ik weer een afspraak om te kijken hoe de lenzen zijn bevallen. Ik ben benieuwd! Misschien schrijf ik later nog eens een update over mijn lenzen, maar dat weet ik nog niet. Ik vond het nu in ieder geval leuk er even een stukje over te schrijven. Volgens mij zijn er trouwens meer mensen met lenzen dan ik dacht. Ja, daar ben ik wel nieuwsgierig naar! Heeft een van jullie een bril of lenzen? En als je lenzen hebt, wat zijn jou ervaring ermee?

Liefs,
Lisanne xo

Advertenties

4 Reacties to “Ik heb lenzen!”

 1. DyreenNoëlla 25/10/2014 bij 18:29 #

  Haha, toch maar laten testen? Ik ben benieuwd wat je ervan vind:1

 2. Marieke 25/10/2014 bij 20:20 #

  Ik heb lenzen, maar ik kon er maar niet aan wennen dus nu staan ze in het bakje op het aanrecht en draag ik ze nooit. Ik heb dan ook harde lenzen, zachte lenzen lijken mij veel fijner.. Welke lenzen heb jij? Harde of zachte?

  • fashionourlove 26/10/2014 bij 16:06 #

   Oh, dat is ook zonde! Ik hoop dat het bij mij niet zo uitpakt. Ik heb zachte lenzen, was dat er vergeten bij te vermelden.

   • Marieke 26/10/2014 bij 16:08 #

    Bij jou pakt het vast niet zo uit. Ik ben gewoon enorm eigenwijs haha. Succes met wennen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: